Trevira CS

Trevira CS

Letar du efter ett tyg med hög kvalitet? Treviera CS är en flamskyddad textil som passar bra i offentliga rum. Materialet består av konstgjorda fibrer och garn med en inbyggd säkerhet. Tyget uppfanns 1980 av ett tyskt företag vid namn Hoecht AG och har sedan dess används av flera olika företag med liknande garner och fibrer.

Fördelar med Trevira CS

Det finns flera olika fördelar med att använda sig av Trevira. Om du tvättar tyget så försvinner inte dess egenskaper och effekt. Materialet är flamskyddat i sin natur då det är skapat av permanent flamskyddade fibrer.

Tillverkningen av Trevira sker även på ett miljövänligt sätt och behöver därmed ingen extra brandskyddsbehandling som andra material vanligtvis behöver. Flamsäkra fibrer betyder helt enkelt att tyget inte är behandlat med något medel.

Tyget är även tillverkat på ett sätt så att om det utsätts för brand så ger dem ifrån sig små mängder av giftig rök. Trevirafibrer är även certifierade enligt Oekotex 100 Standard.

Det är även lätt att tvätta tyg av Treviera CS. Man kan exempelvis tvätta avtagbara klädslar i 60 grader, det går även att kemtvättas. Varken färg, yta, eller flamhärdigheten försämras av att man tvättar tyget. Vilket gör att du alltid kan njuta av en ren möbel. Lösa klädslar kan även strykas på medelvärme.

Treviera CS har till skillnad från exempelvis ulltyg en mycket högre ljusäkthet. Detta innebär att tyget klarar av ultravioletta strålar ifrån solen mycket bättre än vad ett ulltyg gör. Har du exempelvis en plats där mycket solljus strålar så passar det perfekt att applicera Trevira tyg där.

Merparten av Treviera tyg går även att återvinna till 100%. Detta gör tyget miljövänligt och bidrar till en hållbar miljö.

Om du är intresserad av fler tyger så kan du besöka Borås Cotton:s webbsida. Där erbjuder dem en hel del olika tyger i alla smaker.

Relaterade inlägg