Målning av betong

Målning av betong

Behöver du hjälp med målning av betong? Betong är ett mycket populärt byggnadsmaterial som ofta används i fastigheter, villor och radhus runt om i Stockholm. Betong har en färg som många kan uppleva som tråkig. Detta kan bero på att betongen skapar en kylig atmosfär, som resulterar i en kall och opersonlig känsla snarare än en varm och inbjudande. Lyckligtvis kan man förändra intrycket genom att måla på betongen. Målning av betong har blivit alltmer populärt, då man vill få bort den kalla och opersonliga känslan av betongen och som alternativ måla över det med en varmare nyans som passar ens fastighet. Med målning av betong kommer det många fördelar som du kan ta del av. 

Att tänka på vid målning av betong 

Innan man börjar måla över betongen är det viktigt att man ser över betongen så att den inte är målad sedan tidigare. Om det är så att betongen är målad sedan tidigare bör man se över ytan så att den är torr och ren från gammal färg innan man kan påbörja målningen. Skulle det vara så att betongen är ny bör det härda i minst två månader innan en målning kan påbörja.

Betong tar inte skada av målning

Betong klarar sig som tidigare nämnt utan målning, däremot tar betongen inte någon skada av att målas. Tvärtom skyddar färgen betongen mot fuktinträngning vilket gör att materialet blir mer hållbart och starkt. En annan fördel med målning av betong är att materialet får en längre livslängd och på så sätt sparar man en hel del pengar jämfört med andra sorters material.  

Anlita professionella inom målning av betong 

Målning av betong kräver noggrann planering. Dessutom krävs det en viss typ av kunskap för att utföra målningen på rätt sätt. Kontakta Miramix för att få hjälp med målning av betong. De har rätt kompetens för att arbetet ska ske felfritt. Deras målare vet vad som gäller för att du ska få den rätta nyansen till betonggolvet. 

Relaterade inlägg