Inreda badrum

Är det dags att göra om inredningen i badrummet, eller renovera helt? Badrum ska självklart vara praktiska och fungera smidigt alla tider på dygnet. Du ska trivas så badrummet får gärna vara harmoniskt och inrett så att du tycker om att befinna dig i rummet.

Hur gör man?

Det första du bör göra är att planera, ha koll på hur mycket yta du har och vad som kommer få plats. Var du vill ha dusch, bad, tvättmaskin, toa osv. Kanske har du mycket yta och planerar bastu eller något annat. Glöm inte heller att du måste ha plats för förvaring av handdukar, toapapper och annat.

Sedan vill du planera stilen i badrummet, det kan vara bra om stilen på badrummet hänger ihop med resten av huset, även att du planerar stilen tidigt i projektet underlättar mycket. Klassiska stilar du kan välja på är; Lantligt och romantiskt, modernt och avskalat eller naturstil. Du kan antigen följa en av de populära stilarna eller ge din egen touch på rummet.

När det sedan kommer till möbler finns det mycket att välja på. Nya möbler har ofta mycket funktioner men är inte alltid lika personliga, man kan välja om man vill ha mycket funktioner men inte lika personligt, motsatsen eller något mitt emellan.

När du sedan ska välja badkar är det viktigt att läsa på innan du köper den du tycker är snyggast, se till att det får plats och att alla funktioner finns som du behöver. Andra saker du kan tänka på om du köper badkar är att provligga/provsitta så det känns rätt!

Vid val av dusch kan du tänka på material, typ av slang, bländare och duschstång. Även små detaljer som takdusch kan ge ditt badrum en helt annan känsla. I slutändan är det viktigast att du väljer något du känner passar och trivs med.