Brandsäkra hemmet med Trevira

Trevira är ett brandsäkert tyg

Trevira är en benämning på flamskyddande tyg i polyester. Detta innebär att tyget är svårantändligt på grund av sin flamskyddande egenskap. Forskning har visat att en av det mest vanliga orsakerna till spridning av brand är olämpliga textiler. Med Trevira kan du brandsäkra ditt hem, då tyget uppnår den högsta internationella standard för brandsäkerhet. Detta är tack vare att materialet består av konstgjorda fibrer och garn som har en ”inbyggd brandsäkerhet”. Borås Cotton har ett stort utbud av trevira tyger i den högsta kvalitén, kontakta dem och brandsäkra ditt hem. 

Fördelar med Trevira  

 
Med trevira förekommer det många fördelar. En av fördelarna med trevira är att den flamskyddande egenskapen inte försvinner efter tvätt. En annan fördel med trevira är att till skillnad från andra material behöver materialet mindre vatten och tvättmedel vid tvätt, vilket innebär att materialet torkar snabbare och därmed förbrukas mindre energi som skulle krävas vid en torkningsprocess.  

Trevira är ett mycket miljövänligt material och kräver inga extra brandskyddsbehandlingar som andra material vanligtvis behöver, perfekt för dig som har högra krav på design och kvalité samtidigt som du tänker på miljön. En annan fördel med trevira är att det har en väldigt god ljussäkerhet vilket innebär att solens strålar inte skadar tygets färger lika fort som exempelvis ulltyg. Tyget har dessutom en hög slitstyrka vilket gör att ditt möbeltyg kommer att kunna hålla över en lång tid. 

Bred användningsområde  

Treviera är som sagt ett mycket populärt material och används i bland annat sjukhus och hotell. Det flamsäkra materialet har ett brett användningsområde och kan användas som möbelklädsel, draperier, överkast och mörkläggningsgardiner. Skulle det vara så att du söker efter tyger, tveka då inte att höra av dig till Borås Cotton så hjälper dem dig att hitta ditt trevira tyg så att du kan brandsäkra ditt hem med stil. 

Relaterade inlägg