Allt du behöver veta kring fjärrvärme

Fjärrvärme

Här kommer information kring fjärrvärme som kan vara bra att känna till för att bidra till ett grönare samhälle. Fjärrvärme används idag runt om i hela Sverige och är ett väldigt effektivt uppvärmningsalternativ. Uppvärmningsformen bygger på en central pannanläggning som skickar ut värme till olika hushåll. Detta är både miljövänligt och kostnadseffektivt då flera hushåll får värmen från samma källa.  

Fjärrvärmeproduktionen

En fördel med fjärrvärme är att man kan ta vara på resurser som annars hade gått till spillo. Detta leder i sin tur till att samhället effektiviserar både energi och miljö. Resurser som annars hade gått till spillo används, för att ta vara på befintliga resurser. Det kan exempelvis vara träavfall, toppar, grenar och annat biobränsle. Utöver det så kan systemet även ta vara på överskottsvärme från lokala industrier.

Syftet med fjärrvärme är att leverera värme genom att använda biobränslen igen vilket gör det till en förnybar källa. I praktiken innebär det att utvinningen av energi som sker av biobränslen inte släpper ut mer koldioxid än vad trädet hade under sin livstid.  

Välj rätt distributör av fjärrvärme

Solör Bioenergi är en av flera fjärrvärmedistributörer som levererar fjärrvärme genom resurser som annars hade gått till spillo. Råvaror som används är lokala och förnybara. Med Solör Bioenergi får du ett effektivt värmesystem som är både driftsäkert och miljövänligt. Efter installationen av fjärrvärme sköter systemet sig självt vilket gör att du får mer tid till annat. Solör Bioenergi är ett klimatsmart alternativ med stort fokus på att minimera utsläpp som påverkar miljön negativt.

Om du är intresserad av att lära dig mer om fjärrvärme så kan du besöka Solör Bioenergis webbsida. Där kan du läsa mer om fördelarna kring förnybar energi men även för att få hjälp med installationen av fjärrvärme.

Relaterade inlägg